Waarom ik doe wat ik doe

Als fiscaal advocaat heb ik de afgelopen 12,5 jaar heel veel mensen geholpen met het oplossen van hun belastingproblemen. Dat deed ik door procedures tegen de Belastingdienst te voeren. In veel gevallen betekende dat een forse vermindering van de opgelegde aanslagen en eventuele boetes. Maar helaas was er in zaken die ik onder ogen kreeg vaak al onherstelbare schade aangericht. En dan kon ik niet meer doen dan de schade zoveel mogelijk beperken.

Dat kan anders, dat kan beter, vind ik. Juist omdat ik veel ervaring heb met mensen die door de fiscus in grote problemen raken, weet ik hoe moeilijk het is om daar uit te komen. Daar wordt eigenlijk niemand blij van.

Waarom zorgen we er dan niet voor dat we deze situaties voorkomen? Door de fiscus steeds een stap voor te blijven en vooruit te blijven kijken.

Ik nodig u uit om mij niet pas te bellen als de aanslag op de mat valt en het (vaak al) te laat is om daar wat aan te doen. Laten we afspreken dat ik u help om uw belastingzaken aan een kritische blik te onderwerpen en belastingproblemen te voorkomen. Daar worden we namelijk allebei blij van.

NB: Natuurlijk bent u ook welkom als het al vijf voor twaalf is. Niet omdat ik dat zo graag wil, maar omdat het nodig is.

Jacob van den Beldt, advocaat en fiscaal jurist

Ik ben geboren in 1965 en in 1991 afgestudeerd als fiscaal jurist (Universiteit van Amsterdam).

In meer dan 25 jaar heb ik brede ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, bij accountants- en belastingadvieskantoren, advocatenkantoren en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD). Ik ben docent en ontwikkelaar geweest voor diverse fiscale opleidingen en schrijf regelmatig over fiscale onderwerpen in vaktijdschriften. Nadat ik in de jaren 1994-1997 een eigen (belastingadvies)kantoor heb gehad, ben ik in 2007 opnieuw een eigen praktijk begonnen. Per 1 januari 2019 heb ik besloten mij te concentreren op belastingadvieswerk, maar inmiddels combineer ik mijn adviespraktijk weer met de advocatuur.

Door mijn opleiding en ervaring ben ik gewend om de zaken die ik onder ogen krijg vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en ga ik cijfers niet uit de weg.

Ik ben lid van de Nederlandse Orde van Advocaten en lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). Binnen de NOB ben ik actief als lid van de Klankbordgroep Kleine Kantoren en redactielid van het NOB-magazine Orde.

Werkervaring:
1992-1994: werkzaam bij Hagemeyer NV
1994-1997: zelfstandig belastingadviseur
1997-1999: belastingadviseur bij Sterk & Assendelft Accountants
1999-2000: belastingadviseur bij Boekel De Nerée
2000-2006: werkzaam bij de Belastingdienst (FIOD)
2006: advocaat bij Jaeger-advocaten-belastingkundigen
2007-2018: zelfstandig advocaat en belastingadviseur
2019: zelfstandig belastingadviseur/zelfstandig advocaat

Hoe ik mijn werk het liefste doe

Ik wil als fiscalist vooral vertrouwenspersoon van mijn klanten zijn. Ik ben gericht op lange termijn relaties, omdat mijn werk veel leuker wordt als ik dat mag doen voor mensen die ik goed ken. Ik probeer daarbij steeds voor ogen te houden dat mensen meer willen dan een theoretisch antwoord op een fiscale vraag.