Waarom ik doe wat ik doe

Hoe ik mij heb ontwikkeld tot ‘Meester’ in geldzaken.
Mijn roots liggen in de fiscaliteit: ik ben opgeleid als fiscaal jurist. Daarna heb ik gewerkt als beloningsspecialist, belastingadviseur, jurist bij de FIOD en vervolgens jarenlang als advocaat gespecialiseerd in belastingzaken. Maar mijn interesse gaat verder dan enkel de belastingaanslag. Als u denkt aan geldzaken, denkt u waarschijnlijk aan een bank of accountant. En niet direct aan een jurist. De bank en de accountant houden zich inderdaad bezig met geldzaken.

Toch houd ook ik mij vooral bezig met geldzaken. En wel als advocaat en fiscalist. De meeste zaken waar ik mij mee bezig houd gaan over geld, om preciezer te zijn over het beschermen van inkomen en vermogen dat u hebt vastgelegd/geïnvesteerd in een eigen bedrijf, onroerend goed, aandelen, levensverzekeringen, spaargeld of (andere) (privé)beleggingen. De tegenspelers die ik in mijn werk geregeld tegenkom zijn de Belastingdienst, banken en verzekeraars. Kortom, instanties waar u financieel niet omheen kunt. En vaak zijn dit ook de grootste schuldeisers bij een faillissement. Maar ook (potentiële) conflicten met zakenrelaties of in de familiesfeer (echtscheiding, erfenis) kunnen een risico opleveren voor uw inkomen en vermogen. De inzet is altijd uw geld: uw bedrijf, uw onroerend goed of andere beleggingen.

Jacob van den Beldt, advocaat en fiscaal jurist

Ik ben geboren in 1965 en in 1991 afgestudeerd als fiscaal jurist (Universiteit van Amsterdam).

In meer dan 25 jaar heb ik brede ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, bij accountants- en belastingadvieskantoren, advocatenkantoren en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD). Ik ben docent en ontwikkelaar geweest voor diverse fiscale opleidingen en schrijf regelmatig over fiscale onderwerpen in vaktijdschriften. Nadat ik in de jaren 1994-1997 een eigen (belastingadvies)kantoor heb gehad, ben ik in 2007 opnieuw een eigen praktijk begonnen. Per 1 januari 2019 heb ik besloten mij te concentreren op belastingadvieswerk, maar inmiddels combineer ik mijn adviespraktijk weer met de advocatuur.

Door mijn opleiding en ervaring ben ik gewend om de zaken die ik onder ogen krijg vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en ga ik cijfers niet uit de weg.

Ik ben lid van de Nederlandse Orde van Advocaten en lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). Binnen de NOB ben ik actief als lid van de Klankbordgroep Kleine Kantoren en redactielid van het NOB-magazine Orde.

Werkervaring:
1992-1994: werkzaam bij Hagemeyer NV
1994-1997: zelfstandig belastingadviseur
1997-1999: belastingadviseur bij Sterk & Assendelft Accountants
1999-2000: belastingadviseur bij Boekel De Nerée
2000-2006: werkzaam bij de Belastingdienst (FIOD)
2006: advocaat bij Jaeger-advocaten-belastingkundigen
2007-2018: zelfstandig advocaat en belastingadviseur
2019: zelfstandig belastingadviseur/zelfstandig advocaat

Hoe ik mijn werk het liefste doe

Ik werk graag ‘real time’, zoals ik dat noem. Dat wil zeggen, ik doe mijn werk bij voorkeur waar u bij bent. Ik ga samen met u zitten om zaken te bespreken en naar de beste oplossing te zoeken. Ik ga daarbij niet over één nacht ijs. Ik probeer mijn werk zo zorgvuldig mogelijk te doen. Ik leg bevindingen, adviezen en gemaakte afspraken duidelijk vast.